miniVNA Pro support

Here we will discuss only topics related to the miniVNA Android application
User avatar
yo3ggx
Site Admin
Posts: 753
Joined: Wed Aug 15, 2012 8:30 pm
Location: Bucharest, România
Contact:

miniVNA Pro support

Post by yo3ggx »

Let's discuss here all the topics related to miniVNA Pro and the Android application.
In this moment (Aug 17th 2012) miniVNA PRO is not yet supported, but with your help I hope to be in the near future.
ZS1RS
Posts: 3
Joined: Thu Nov 08, 2012 7:50 pm

Re: miniVNA Pro support

Post by ZS1RS »

Hi Dan
Will you be supporting the Extender at a later date

Colin
ZS1RS
User avatar
yo3ggx
Site Admin
Posts: 753
Joined: Wed Aug 15, 2012 8:30 pm
Location: Bucharest, România
Contact:

Re: miniVNA Pro support

Post by yo3ggx »

Hi Colin,

Yes, I intend to support the extender too and to add new features to the current version of the app.
In a few day, if current beta version will be stable enough, I will push it through Google Play.

Thank you,
Dan YO3GGX
ZS1RS
Posts: 3
Joined: Thu Nov 08, 2012 7:50 pm

Re: miniVNA Pro support

Post by ZS1RS »

Hi Dan
Just a thought...I know you can see it on the screen, but as you have a minimum SWR block already
Could a 2:1 bandwidth block be added, sort of like the manufactures specify (I think it 2:1 SWR the bandwidth is done at)
I still have to read up on this new toy so I can find resonance with it not lowest swr...
ZS1RS
User avatar
yo3ggx
Site Admin
Posts: 753
Joined: Wed Aug 15, 2012 8:30 pm
Location: Bucharest, România
Contact:

Re: miniVNA Pro support

Post by yo3ggx »

Hi Colin,

Yes, I can. I will do it in the next release together with some other features.
As soon as the application will be available in Play Store will be much easier to upgrade to new versions, which will follow.

Thank you for the idea.
Dan
vk5alx
Posts: 1
Joined: Fri Nov 09, 2012 6:29 am

Re: miniVNA Pro support

Post by vk5alx »

Hi Dan

Downloaded v0.5.5 from the play store but now can not get the graph zoom and scroll to work.
Have reinstalled v0.5.1 which works fine.
73, Alex

UPDATE:
Installed on my Galaxy S2 and it worked OK so I did a fresh install on the Nexus 7 and this time it works fine.
Comment: Even with font size increased I found the floating grey box with various parameters - min swr etc - still a bit small. Gave the box a tap and wow the info comes up in large text. GREAT! What other surprises are there to find.
cheers, Alex
User avatar
yo3ggx
Site Admin
Posts: 753
Joined: Wed Aug 15, 2012 8:30 pm
Location: Bucharest, România
Contact:

Re: miniVNA Pro support

Post by yo3ggx »

Hi Alex,

As stated in the latest version of the documentation, the version in Play Store is signed with a valid key, so you have to uninstall any previous version before installing this one.
Each of your findings are already explained in the manual, so no surprises at all (for the moment) ...:-)

I'm glad that is working for you now.
Can you please send me a screenshot with the Startup page and in Antenna mode to better see how the fonts look on your device?
I've seen some issues with Galaxy Note devices where you cannot increase the font size enough because of a very big displayed checkboxes.
I want to see if I can correct this in hardware.

Thank you,
Dan YO3GGX
pb3sm
Posts: 1
Joined: Thu Nov 29, 2012 12:15 pm

Re: miniVNA Pro support

Post by pb3sm »

Dan,

I fell for a Galaxy Note 10.1, for which Samsung has a special cashback deal for Christmas. I need to learn it all, but I have made some measurements with the miniVNA Pro hanging at the feed point of my Cushcraft R7. It looks impressive and congratulations for a great job done. I am not planning to use an Extender, since I am a straight HF ham. :D :D :D

73,
Kjell, PB3SM - SM6CPI
User avatar
yo3ggx
Site Admin
Posts: 753
Joined: Wed Aug 15, 2012 8:30 pm
Location: Bucharest, România
Contact:

Re: miniVNA Pro support

Post by yo3ggx »

Thank you Kjell,

73 Dan YO3GGX
OE3DBW
Posts: 1
Joined: Wed Dec 05, 2012 5:28 pm

Re: miniVNA Pro support

Post by OE3DBW »

Hi Dan,

I use a Samsung Galaxy III with your SW V0.6 and I get the Error


An Error has occurred in sub:main_grahrefresh (java line: 7526)
java.lang.RuntimeExceptio: Object shouldfirst be initialized)Label)
Did you forget to call Activity. Loadlayout?
Continue?

If I press Yes, then I come back, but no CAL is possible
If I press No, the aplikation close

???? What can I do ???

73 de Ferdinand OE3DBW
Post Reply